Bor du i lejlighed, men vil du gerne have en firbenet bedste ven? Bare rolig, det kan sagtens lade sig gøre! Læs med herunder, og få en oversigt over de 4 bedste hunderacer til dig, der bor i lejlighed.

Malteseren 

Du har sikkert allerede mødt malteseren før. Størrelsen alene er en af de primære grunde til, at mange vælger netop denne hunderace. Malteseren er nemlig ikke særligt stor, og passer derfor oftest ind i de fleste lejligheder. Derudover har malteseren et roligt sind, som gør, at den kan trives i lejligheder uden konstant motion. Hvis du leder efter en sofamakker, er malteseren med sikkerhed noget for dig! Lær malteseren at kende her

Fransk Bulldog

Den Franske Bulldog er for mange den ultimative sofamakker. Den Franske Bulldog er nemlig ganske doven. Den kræver ikke meget motion, og sover gerne på sofaen eller i sengen det meste af dagen. Derudover har den Franske Bulldog en lille størrelse, der gør, at den er let at have med rundt og ud af lejligheden. Den Franske Bulldog fungerer både til det unge kærestepar i en lille lejlighed og en stor familie i en herskabslejlighed. 

Pomeranian

Hunderacen Pomeranian er en af de mindste hunderacer, der findes. Dette er også en af grundende til, at det er den perfekte lejlighedshund. Den lille Pomeranian er, trods sin størrelse, enormt intelligent. Du som hundeejer vil derfor have mulighed for at lære den en masse tricks. Derudover vil du hurtigt kunne lære den at være alene hjemme. Dette er en klar fordel i en lille lejlighed, hvor der med stor sandsynlighed er meget lydt. Den søde Pomeranian er dog en smule krævende, når det kommer til pelspleje. Pelsen på denne hunderace er meget fin og sart, og den kræver derfor en god omgang børstning mindst én gang om ugen. 

Puddel

Sidst, men bestemt ikke mindst på listen, er pudlen. En af de primære grunde til at hunderacen Puddel egner sig godt som lejlighedshund, er, at den hverken larmer eller gør særligt meget. Derudover er pudlen en god selskabshund. Den elsker at lege med nye mennesker, men den elsker også at ligge på sofaen og tage en slapper. Der findes flere forskellige størrelser puddelhunde, og det er derfor vigtigt, at du overvejer størrelsen på din lejlighed, før du tager et valg. Selvom du vælger den mindste størrelse, skal du huske at give plads og rum til hunden.