Hvad der ikke findes af kattelegetøj. Legetøj som skal forestille mus -hvor katten kan lege “katten efter musen”. Legestave med fjer, plys, bolde eller lange hængende snore, som katten kan jagte. Det er kattens instinkt at jage og derfor er sådanne former for kattelegetøj – præsenteret bredt i mange alternativer. 

Kattelegetøj til indekatte

Hvis du er ejer af en indekat, kan det være en særlig god ide, at anskaffe sig kattelegetøj. Katte har brug for, at anvende deres jagtinstinkt. Af særlige grunde er nogle racekatte – ikke at lukke ud i naturen. Af samme grund er det blevet populært, at have en udendørs voliere til sine indekatte. Voliererne er gerne udstyret med aktivitets elementer som klatretræer og kattelegetøj. 

Kun en indekat

Ikke alle har muligheden for, at få sig en voliere til sin kat – og må derfor være ekstra opmærksom på, at katten skal aktiveres.

Gode ting at anskaffe sig:

  • Et højt kradsetræ – katte kan godt lide at kravle højt
  • En hule – kan være indbygget i kradsetræet
  • Kattelegetøj – til aktivering af jagtinstinktet
  • En kattebakke – godt med grus, så katten kan grave

Min kat er både inde og ude

Selvom din kat er ude det meste af et døgn, kan det stadig være en god ide, at have lidt kattelegetøj liggende. På denne måde har du kontakt til din kat – i form af leg. Hvis du leger og kæler med din kat, kan det være at katten ikke kun ser dig som en madkilde – men nu også som en man kan komme til. Ligeledes ville et kradsetræ ingen skade have. Det er kattens natur, at kredse klør. Det er nemlig denne vej, de “mærker” deres territorium. Derfor kunne det være en ide, at placere en hule i kradsetræet, hvor katten kan finde tryghed i.